Conditietraining

PRISMA biedt je een zeer uitgebreide en volledig geautomatiseerde cardiolijn: fietsen, steppers, stairs, roeiers, loopbanden en crosstrainers.

Start met een goede basisconditie

Heb je ook al zo’n moment gehad dat je dacht: “En nu begin ik eraan!”? Je begint dan te sporten alsof je leven ervan afhangt en doet maar wat zonder echt te weten of je juist bezig bent. Tijdens de training ben je blij als je een aantal kilocalorieën verbrand hebt en als je bezweet bent. Want je moet en zal resultaat hebben. Maar na een paar weken zakt je motivatie onder nul. Je hoopte om superfit en slank te zijn maar bent oververmoeid en hebt last van blessures. Je slaat één training over en al snel verkies je de zetel boven het sporten.

Heb je er al eens bij stilgestaan dat je lichaam intensief sporten niet aankan na een (lange) periode van inactiviteit? Wist je dat je lichaam eerst een goede basisconditie moet opbouwen en dat regelmaat en frequentie belangrijk zijn voor het behalen van het gewenste resultaat? Want niet met elke sport bouw je conditie op en vetten verbranden is niet zo vanzelfsprekend. Het is niet omdat je beweegt dat je juist bezig bent.

Laat je conditie testen

Geef jezelf de tijd om een goede basisconditie op te bouwen en train doelgericht. Een conditietest is een loop- of fietsproef waarbij je hartslag geregistreerd wordt. Deze test laat ons toe om de juiste hartslagzones te bepalen voor jouw training. Hierdoor weet je exact hoe lang en hoe intensief je moet trainen. Indien je dat wenst, kan je je conditie regelmatig laten controleren met een retest. Veiligheid en efficiëntie lopen als een rode draad door het hele cardioconcept. Zowel topsporters als personen met een minder goede conditie kunnen zich hier uitleven.

Myzone hartslagzender

Het MyZone programma werkt met hartslagzones. Dit houdt in dat je tijdens de training een hartslagmeter draagt.

In ons centrum werken we met een Myzone hartslagzender. Via de Myzone console of via jouw smartphone weet je voortdurend of je in de juiste hartslagzone traint. Zowel binnen als buiten worden al jouw trainingen geregistreerd.

Online vind je een logboek waarin je jouw trainingsdata, lichaamssamenstellingen en persoonlijke doelen kan opvolgen.